Honlapkészítés, webáruház készítés a leggyorsabban. Akár még MA!
AZ EGYESÜLET ÖNÖKÉRT VAN KEDVES LÁTOGATÓK

Frissítve: 2014. 07. 23

Az Europrogress Egyesület nonprofit szervezet (ONG), mely gazdasági, szociális, karitatív filantrópiai és oktatási szakosztályok működtetésével fejti ki közösségi tevékenységét. Önkéntes szekemberek, fiatalok, egyetemisták közreműködésével, akik legjobb tudásuk és tapasztalataik alapján, kedves olvasóink, célközösségünk lelki és anyagi jólétéért, fejlődéséért tevékenykednek.

Küldetésünk, és egyben célunk is, hogy érdeklődő partnereinknek, támogatást igénylő látogatóinknak, az Önök családjainak hosszú távon, olyan életstratégiai, gazdasági, befektetési sikerrecepteket, gazdaságjogi és erkölcsi ismereteket, üzleti szolgáltatásokat és oktatási programokat biztosítsunk, melyek alapján könnyebben veszik kezükbe saját sorsuk irányítását, kiemelkedő hozzáértéssel kezelik a felmerülő válságokat, az öngondoskodás, az önmegvalósítás, és az életben való boldogulás eszközeit.

Elsajátítva és gyakorlatban is alkalmazva a jó közérzet, a személyes boldogság a moralitás, a családi és üzleti etika, az anyagi függetlenség szabályait, fiataljaink, és szüleik is hatékonyabban érvényesülhetnek a kegyetlen versenyen alapuló, globalizálodó világban.

Versenyképes, hasznosítható tudásuk alapján, érdeklődő követőink, messzemenően megfelnek majd a való világ és a harmadik évezred kihívásainak. Olyan értékek ezek, melyek megtartó örökségként nemzedékről nemzedékre, általunk és Önök által továbbadhatók az utánunk következőknek, gyermekeink gyermekeinek.

A www. profitcentrum. shp.hu honlap az Önök információs és kapcsolatépítő munkapontja.

Az egyesület alapítóinak és munkatársainak további elképzelései, programjai, melyek által olvasóink életét megkönnyebbíthetik, az Europrogress ONG menüpontban található Működési Szabályzatban olvashatók.

Dr. Főcze Gyula


AZ EGÉSZSÉGÜNK NAGYON FONTOS. VIGYÁZZUNK RÁ !

Életmód magazin

Impulser - Egészség másképp

Gyógyszer Nélkül Magazin

Ha jól akarod ma érezni magad, nézd-, és hallgasd meg e dalt !

Csodálatos dal


Profitcentrum.shp.hu website reputation


Website seo score
Powered by WebStatsDomain

Alexa rank,Pagerank and website worth
Powered by WebStatsDomain

Estimated worth website
Powered by WebStatsDomain

"Székelyföld gazdasági és pénzügyi függetlenségének megteremtése -  mindenfajta önrendelkezés és a társadalmi felemelkedés alapja" (fgy).


AZ EUROPROGRESS EGYESÜLET, MINT TANÁCSADÓ ONG,
AZ AVOCATNET-EN IS ELÉRHETŐ

http://www.avocatnet.ro/Iulius_1956
.
.
.
CSALÁDI PÉNZÜGYEK DIAGNÓZISA ÉS VÁLSÁGTERÁPIÁK
2014. július 23

Kedves olvasóink, ügyfeleink ! Mielőtt 10 pontban emlékeztetnélek benneteket, hogy a Profitcentrum pénzdíjas üzleti tanácsadással is foglakozik, szeretném ha tudnátok, hogy ti, azok a fiatalok, akik a pénzteremtés és az anyagi függetlenség elérésének módszereivel kapcsolatban hozzánk fordultatok bizalmas tanácsokért, számunkra a legfontosabb partnerek vagytok. Hálásan köszönjük, hogy megelőlegeztetek a bizalmatokkal. Biztosítunk benneteket és leendő ügyfeleinket, hogy az elkövetkező időszakban is magas szinvonalú, minőségi szolgáltatásokkal állunk rendelkezésetekre.

Gondjaitok vannak a személyes vagy családi pénzügyekkel? Te is lehetsz a pénzteremtés nagymestere. Érdekelne, hogyan segíthetünk ?

Átfogó pénzügyi vizsgálat elvégzésével, mely a következő diagnózis elemeket és terápiákat tartalmazza:

1. Jövedelmei forrásaid azonosítása;
2. Kiadásaid valósághű elemzése;
3. Bevételnövelő források keresése, rögzítése;
4. Kiadások csökkentése, lefaragási lehetőségek megkeresése;
5. A költségvetési többletképzés lehetőségeinek összeírása;
6. A benned lévő gazdasági és pénzügyi géniusz felszabadítása, gyarapodási alternatívák;
7. Befektetési szabályok bevezetése: a meggazdagodás képlete öt szóban, és a 70/30-as szabály gyakorlati alkalmazása;
8. Az anyagi védettség, és -biztonság stratégiájának elkészítése;
9. Az anyagi függetlenség tervének összeállítása;
10. A családi kassza számítógépes nyilvántartása, az excel táblázat kitöltése és állandó követése.

Amennyiben személyes gyarapodásod gondolata foglalkoztat és szeretnél tapasztalt életstratégiai, gazdasági és befektetési szakértőktől tanácsot kérni, időpont egyeztetés végett fordulj hozzánk bizalommal az europrogress@yahoo.com , a foczedoki.phd@gmail.com , a http://www.avocatnet.ro/Iulius_1956
e.mail címeken vagy a 0752648537/es telefonon.

Mennyibe kerül a tanácsadás? Az első konzultáció, mely tulajdonképpen egy általános ismerkedő beszélgetés lesz, mindenki számára ingyenes !
Ha úgy dönt, hogy továbbra is igényli a segítségünket, a részleteket megbeszéljük. Tizenhat évig, mint civil kezdeményezést ingyen csináltuk, és senki sem panaszkodott, hogy drága lenne. Most amikor 2014-től kezdődően pénzdíjasak lettek szolgáltatásaink, remélem senki sem fog leteremteni, hogy igen olcsón dolgozunk !

2014. július 23., szerda: Pénz, piac, vállalkozás

Rohamosan nő az államadósság

Négy év alatt két és félszeresére nőtt a román állam adóssága: az idén májusban 60 milliárd eurós tartozás már a belső nemzeti össztermék (GDP) 40,8 százalékát tette ki – írja a Ziarul Financiar, amely szerint ehhez főként az a rekordértékű, közel 20 milliárd eurós hitel járult hozzá, amelyet 2009-ben vett fel Románia a Nemzetközi Valutaalaptól, az Európai Bizottságtól és a Világbanktól.

A gazdasági válság kezdete, 2008 óta 48 milliárd euróval nőtt az adósságállomány, és a gazdasági növekedés csak tavaly érte el a válság előt­ti szintet, azaz a 140 milliárd eurót. A portál szerint az eddig felhalmozott adósság egy részét nyugdíjakra és fizetésekre fordította az állam, nagy részét pedig a negyed- és féléves deficitcélok betartására áldozta, háttérbe szorítva ezzel a beruházásokat. Tavaly év végén a GDP 42,5 százalékára rúgott az államadósság, a megszólaltatott szakértők azonban úgy vélik, a következő években valószínűleg 40 százalék alá csökken, efölötti értéket ugyanis már aggasztónak tartanak a befektetők. Aurelian Dochia elmondta: a válság előtt Ro­mánia az egyik legkevésbé eladósodott ország volt, és most sem áll olyan rosszul, hiszen vannak a GDP 80, sőt, 100 százalékáig leterhelt államok is. Az állami beruházások helyzete azonban nem túl biztató: szükségességüket min­denki elismeri, de ez „mese” marad mindaddig, amíg az állami költségvetés nagy részét folyó kiadások emésztik fel, a pénz közel 70 százaléka bérekre és nyugdíjakra megy el – figyelmeztetett.

Forrás: www.3szek.ro

 

BIRC vagy BIRCS államok ?
2014 ápr. 10

Ha kiváncsi vagy arra, mi a különbség a két csoportosulás megnevezései között, kattints az alábbi linkre vagy a képre és tájékozódj !

Megnyílt Rio de Janeiro-ban a VI. BRICS Akadémiai Fórum

Foto: hungarian.ruvr.ru

Azt már tudtad, hogy ide tartoznak Brazilia, Oroszország, India és Kína, de vajon mi az S jelentése ? Most megtudhatod !

Fontos ismertetők és tanulmányok az alábbi link(ek) alatt:
2014 ápr. 10

Forrás:
Kárpát Régió Üzleti Hálózat

Nőtt a külkereskedelmi hiány Romániában

Februárban először nőtt a román kereskedelmi mérleghiány 2012 októbere óta. 314,8 millió euró volt, 106,4 millió euróval több az egy évvel korábban jegyzett értéknél – közölte szerdán az Országos Statisztikai Intézet (INS).

import fa

Mint kiderült, februárban az export 12 százalékkal bővült, az import 14 százalékkal gyarapodott a tavalyi év februárjához képest. Februárban a kivitel 4,3 milliárd euró volt, a behozatal értéke elérte a 4,6 milliárd eurót.

Az előző hónaphoz képest a kivitel 10,2 százalékkal, a behozatal 11,1 százalékkal nőtt. Tavaly egész évben mintegy 41 százalékkal csökkent a külkereskedelmi mérleghiány, miután a rendszerváltás óta a legmagasabb szintre emelkedett az export. A deficit 5,7 milliárd euró volt, ami 3,9 milliárd euróval kisebb a 2012-es évinél.

Klímajelentés: sűrgösen cselekedni kell

Sürgősen cselekedni kell, mert ha nem csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása, az éghajlat melegedésének hatásai kezelhetetlenné váló kockázatokkal, így élelmiszer- és ivóvízhiánnyal, a betegségek, a szegényég, az erőszak veszélyének súlyosbodásával járhatnak - áll az ENSZ Nobel-békedíjas Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) hétfőn Jokohamában közzétett friss jelentésében.

A 32 fejezetből álló, 2610 oldalas dokumentum szerzői szerint a 21. századi időjárási katasztrófák - a gyilkos európai hőhullámok, az amerikai erdőtüzek, az ausztráliai szárazság, a halálos áldozatokat követelő áradások Afrikában és Ázsiában - rávilágítottak, mennyire sebezhetővé teszi az emberiséget a klímaváltozás.

A cikket teljes terjedelmében itt olvashatod

 

ILYET MÉG TE SEM LÁTTÁL: LÍRAI KÖZGAZDASÁGTAN
FIATALOKNAK
CSALÁDALAPÍTÁSHOZ - FELTÉTLENÜL KATTINTS IDE ÉS
OLVASD EL !
- 2014.03.21


ÍME EGY BRILLIÁNS PÉNZKERESETI LEHETŐSÉG

2014. 03. 19

Egyetemi oktatóként, gazdasági és befektetési tanácsadóként több ezer információt, üzleti ötletet és pénzcsináló lehetőséget elemeztem ki, tanulmányoztam azért, hogy felelősségem teljes tudatában nyugodt szívvel tovább ajánlhassam fizető ügyfeleimnek, diákjaimnak, ismerőseimnek, barátaimnak. Az áttvizsgált esetek túlnyomó részében virtuális átverések, online MLM rendszerek, gátlástalan harácsolók piramisjátékaiba való beszervezési kisérletek stb., voltak a mérvadóak. A közelmúltban kutátásaim közben rátaláltam az egyik legbriliánsabb kereseti lehetőségre, mely garantáltan kiválóan működik azon személyek esetében, akik kedvelik a nemzetközi árukereskedelmet.

Független nemzetközi árukereskedő, közvetítő vagy kereskedelmi ügynök lehetsz anélkül, hogy másokat is be kellene szervezned valamilyen hálózatba. Senkit nem kell semmiről meggyőznöd, teljesen szabadon közvetíthetsz két globális üzlethálózat kereskedelmi részlegein és a vétel-eladás közötti megvalósított árkülönbség a tiéd. Ennél könnyebb megoldást el sem tudok képzelni, és a lehetőség pikantériája, ami miatt briliáns lehetőségként határoztam meg, az az, hogy az árukiszállítást az üzletláncok helyetted elvégzik. Hogyan lehet konkrétan pénzt keresni ?

Egy komoly közismert oldalon olcsón vásárolsz és az eBay üzlet oldalán drágábban eladod. A kereskedési szabály, ahogy azt már mindannyian ismeritek, egyszerű: olcsón veszek, drágán adok! A félreértések és kételyek eloszlatása érdekében tájékoztatok minden érdeklődőt, hogy ezen pénzkereseti lehetőség nem zsákban macska. Hitelességét, ajánlásom komolyságát az is igazolja, hogy családunkban az édes fiam Főcze Attila, mesteri fokozattal rendelkező közgazdász már jó ideje ezzel foglalkozik, szakértőként menedzseli ezt az opportunitást. Létezik egy csatlakozási séma, amit el kell sajátítanotok, ehhez elengedhetetlen egy alapszintű angol nyelvismeret.A lehetőségről több információt az alábbi weboldalon lehet szerezni:
http://theunittakeover.com/wp/ stepahead/

Amennyiben egyéb kérdés merül fel, forduljatok Attilához bizalommal és
https://www.facebook.com/ fczattila


2014.02. 26

INGYEN LETÖLTHETŐ ELEKTRONIKUS KÖNYVEK

1                                       2                                      3                                  4

Letöltéshez kattints a borítóra vagy a lenti linkekre és mentsd
el a számítógépedre.

 

Ismertető: a letölthető e-bookok tartalma

1. Romániának az Európai Unióhoz való csatlakozására vonatkozó szabályokat tartalmazza, 2006

2. Az önmegvalósító vállalkozás és személyiségünk összefüggései - pszichológiai megközelítés

3. Időutazás két korszak ismeretlen labirintusában - Puskás Bálint könyvbemutatójára készült ajánló

4. Sikerreceptek az anyagi függetlenség megvalósításához - megrendelhető előadás.

 

Dr. Főcze Gyula PhD, közgazdász, társult egyetemi oktató egyesületek, alapítványok, vidéki oktatási központok, ifjúsági szervezetek, nyugdíjas klubok, egyházak stb. meghívására személyesen tart vetítettképes előadásokat. Ezek lehetnek saját portfolióból vagy a megrendelő által javasolt témák. Minden kérést, javaslatot elfogadunk, ami az öngondoskodás, az önmegvalósítás, az anyagi függetlenség és társadalmi jólét témaköréhez tartozik. Szakértőnk életstratégiai, gazdasági és befektetési tanácsadó.

Többek között,
Számitástechnikai és Elektromérnöki Doktori Iskolával (A műszaki tudományok doktora),
Közgazdaságtudományi Akadémiával (ASE - Pénzügy, Biztosítás, Bank, Tőzsde < pénzügyi és könyvelési menedzsment> szakosítás),
Vezetéstudományi Főiskolával (Kis és Közepes Vállalkozások Általános Menedzsmentje)
Tizenhat éves egyetemi oktatói tapasztalattal (Babes-Bolyai Tudományegyetem)
Tizenkét és fél esztendő vállalkozói gyakorlattal és
Tizenhat év önkéntes tanácsadói karrierrel rendelkezik.

Előadásai, szemináriumai interaktívak, szórakoztatóak és hasznosak.
Hívják meg bizalommal.


Frissítve:2014. 02. 26, Szerda

Az álláskeresők új Mekkája, hasznos linkekkel
Kattints ide, ha külföldi munka érdekel
!

 

0. 01. 2014

ELEMZÉSKÖZPONT - A TŐZSDE MISZTIKUS VILÁGA - KATTINTS IDE !

Egyik legszínvonalasabb európai Tőzsdeiskola. Tulajdonosai, trénerei szakszerű tudással rendelkeznek. Megtalálható itt minden, ami az anyagi függetlenség megvalósításához nagymértékben hozzájárul. Vannak itt ingyenes és fizetős tanfolyamok, könyvek, CD-ék, videók, webináriumok, stb, stb. Aki rövid időn belül milliomos akar lenni, az Elemzésközpont szakértőinek tanácsait, és tanfolyamait kövesse.

............................................................................................................................................................

 

A legjobb befektetés az oktatás –
beszélgetés dr. Főcze Gyula közgazdásszal –

Szerzõ: Hírmondó |  A cikk megjelenésének dátuma: 17/01/2014

Dr. Főcze Gyula közgazdász: A mai fiataloknak meg kell tanulják, hogy az élet sok nagy kudarcra épülő apró sikerből tevődik össze


Sikerreceptek az anyagi függetlenség megvalósításához címmel tartott előadást Baróton dr. Fő­cze Gyula sepsiszentgyörgyi egyetemi adjunktus, közgazdász. Előadása végén megkérdeztük, mi lehet az oka annak, hogy fiataljaink nem vállalkoznak itthon, inkább külföldi, alkalmi munkából tartják fenn magukat.


– Sajnos, sem az iskolában, sem a főiskolákon, sem az egyetemeken nem tanulják meg fiataljaink, hogyan kell a pénzzel bánni. Nem tudják, mit jelent egy jó üzleti terv, bár az egyetemeken már kezdtek üzletiterv-versenyeket szervezni, de a gyakorlati oktatás, amiről annyit beszélünk, nem valósul meg. Felkészülnek a tanárok, elmondanak mindent, de nagyon sok esetben – az elemi iskolától az egyetemig – olyan tantárgyakat tanítanak, melyeknek az életben soha hasznát nem veszik. A gyakorlati kérdésekkel, melyek a fiatalokat előbbre vinnék életcéljaik megvalósítása felé, senki nem foglalkozik.

– Nem lehetne ilyen tanfolyamokat szervezni számukra?

– A legjobb befektetés mindig az oktatás, de nem az a lényeg, hogy mindenféle fölösleges tantárgyat végigtanítsanakk, hanem olyan tanfolyamokat kellene szervezni, amelyben megtanulnak egy helyzetet kezelni, ahol azt mondják nekik, holnaptól meg kell éljenek a család támogatása nélkül, jöjjenek egy ötlettel, hogy mit szeretnének. Akkor már elgondolkodhatnak azon, hogy mihez is értenek, mire vannak felkészítve, milyen eszközeik vannak, amikkel pénzt lehet szerezni
.

– Pedig vannak tehetséges fiataljaink…

– Vannak, de a mai fiatalok olyanok, mint a denevérek, 23 órakor ébrednek, és 5-kor fekszenek. Márpedig, aki nappal nincs jelen, nem látja, mi történik körülötte, és nem akar megvalósítani valamit, az nem tud hasznot hozni sem családja, sem a társadalom számára, eleve kudarcra van ítélve. Nyugaton megmagyarázzák, hogy az élet sok nagy bukásra épülő apró sikerből tevődik össze.

– A nyugati társadalom egy jóléti társadalom. Nálunk miért nincs így 25 év kapitalizmus után?

– Mi 25 év alatt nem voltunk képesek azzal foglalkozni, ami minket önmagunkká tett volna. Az állam egy nagyon rosszul gazdálkodó irányítási forma, nem lenn szabad a keze alá adni a gazdaságot, a pénzügyi világot. A nagyértékű beruházásokra szánt pénzeket mind ellopják, ez az igazság. Nemzeti politika szintjére emelték a lopást, ez a példakép. Erre a fiatal azt mondja, veszem a kalapomat, és elmentem. És igaza van.

– Mi lenne a megoldás?

– Mint már mondtam, a legjobb befektetés az oktatás lenne, az hamar megtérül, ha az embereket a helyes irányba tereljük. De jelenleg nincs reform az oktatásban, pártok szintjére bontották és alacsonyították a teljes oktatási rendszert, mely egyébként idejét múlta. Ezen kellene társadalmunknak mielőbb változtatnia, akkor talán az eredmények is jelentkeznének.

Böjte Ferenc

............................................................................................................................................................

 

Világbank: 5 évnyi válság után lassan beindul a világgazdaság 2014. 01.15

Öt évig tartó pénzügyi válság után a fejlett országok vezetésével és Kína folytatódó jó teljesítménye hatására lassan beindul a világgazdaság gyarapodása - állapította meg a Világbank a fél évente kiadott Globális Gazdasági Kilátások című, kedden megjelent jelentésében.


A növekedési kilátások azonban továbbra is sebezhetők lesznek a növekvő kamatlábak és a tőkemozgás által, minthogy az amerikai szövetségi jegybank (Fed) mérsékli azt a fajta rendkívüli politikát, amellyel eddig ösztönözte a világ legnagyobb gazdaságát. A gazdasági növekedés a 2013. évi 2,4 százalékos után 3,2 százalék lesz az idén, és 3,4 százalék 2015-ben.

Az impulzus, amelyet a fejlett országok - egyebek között az Egyesült Államok és Japán - keltenek, növekedést kell hogy előidézzenek a fejlődő országokban is - olvasható a jelentésben, amelyet Kaushik Basu, a Világbank vezető közgazdásza mutatott be a szervezet washingtoni székhelyén. A globális gazdaság eseménytelennek ígérkezik - jelentette ki.

„Furcsa világban élünk, ha jó hírnek számít, hogy eseménytelennek ígérkezik a jövő, mégsem meglepő, hogy ez a helyzet több évi gazdasági felfordulás után” - mondta.

Noha kisebbek lettek a világgazdaság kockázatai, nem múltak el, és ebben benne vannak az amerikai költségvetési kockázatok, az eurózóna elhúzódó felépülése és a kínai gazdaság átstrukturálásának lehetséges kudarcai is. A Fed azon döntése, hogy elkezdi visszafogni piaci beavatkozását, vagyis a mennyiségi könnyítést, „üdvözlendő, mert ez tükrözi azokat az egyre meggyőzőbb jeleket, amelyek arra utalnak, hogy beindult egy önfenntartó felépülés”. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a Fed egyre enyhébb piaci beavatkozásával párhuzamosan a növekedés természetes pályára áll, és a globális kamatlábak csak lassan növekszenek, 2016 közepére érik el a 3,6 százalékot.

Japánban a nagy adagokban adott költségvetési és pénzügyi ösztönzők egy erős ciklikus fellendülést idéztek elő, de ahhoz, hogy ez fennmaradjon, strukturális reformok kellenek.

Az eurózóna bankjai nagy munkát végeztek saját maguk átstrukturálásával, de a szektor még így is gyenge - állapította meg a Világbank. Hozzáteszik: a totális bankunió részletei még nincsenek kidolgozva, és a az övezet továbbra is sokkhatásnak van kitéve.

Bár a fejlődő országok gazdasági növekedése 2013-ban viszonylag gyenge volt - mintegy 4,8 százalék - az utóbbi hónapokban megerősödött, részben a fejlett országok erősödésének, de annak hatására is, hogy a közepes jövedelmű nagy országok - mint India vagy Kína - felépültek a korábbi „betegeskedésből”.

Regionális szinten a Világbank szerint a növekedés egyenletes lesz Kelet-Ázsiában és a csendes-óceáni térségben, szerény Latin-Amerikában, és visszafogott a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, utóbbiakban a térségben tapasztalható társadalmi és politikai viszályok miatt - olvasható a jelentésben. (MTI)
...........................................................................................................................................................

 

GAZDASÁG / MAKROGAZDASÁG
Bizonytalan kilátások - sorsfordító évhez érkezett az eurózóna
2014. 01. 04

Sorsfordító évhez érkezett az euróövezet: 2014-ben már látszania kellene a válság után elindított hitelprogramok eredményeinek. Ez azonban legalábbis kétséges, miközben a reálgazdaság is gyenge lábakon áll még......

A teljes cikk itt olvasható

2014.01.03
Ezt feltétlenül nézd meg - Csuda dolgokat rejt a jövő
Katt a szövegre !

Románia és a jóléti index 2013-ra - kattints ide !


Milliomos elmme - milliomosok iskolája
-   2013. dec. 31

Fordította Kajárik Béla angolból

...Az emberek azt szokták mondani: "Nem az a fontos, hogy mennyit keresel, hanem, hogy mennyit tartasz meg." Ez nem egészen így igaz. Amennyit keresni tudsz, az valóban fontos. Legalább ennyire igaz az, is, hogy mennyit vagy képes megtartani - valamint az, hogy mennyit fektetsz be. Mind a három tényezőnek a helyén kell lennie, hogy meggazdagodhass.

Olvasd tovább itt: Ízelítő a milliomossá válás titkaiból

...Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy "Csak egy jó befektetést kell tudnom eszközölni, és már sínen is vagyok." Nem, ez nem fog így bekövetkezni - azért, mert ha a pénzed gyorsabban nő, mint te magad, akkor el fogod azt veszíteni!

A pénzed összege, csak olyan mértékben fog tudni növekedni, mint amilyen fejlődésre te képes leszel. A fejlődésed mértékének minden esetben meg kell előznie a keresetedét. Abban a pillanatban, amikor felhagysz a fejlődéseddel, a pénzed is csökkenni kezd. Lehet, hogy ennek a jeleit csak néhány hónap múlva fogod tapasztalni, de biztos lehetsz benne, hogy be fog következni.

Ha viszont egy jó nagy pénzes ládának megfelelő mértékben sikerül önmagadat fejlesztened, akkor a pénz dőlni fog hozzád. Kénytelen ezt tenni. Ha ez a szándékod, és ha kigyomlálod azokat a bizonyos gyomnövényeket, mivel a világmindenség utálja a légüres teret, sürgősen be fogja majd tölteni a keletkezett űrt.

Hozz létre egy jó nagy pénzesládát, és ha az a szándékod, hogy gazdag legyél, a világmindenség tele fogja tölteni ezt a pénzesládádat pénzzel. Ez a kötelessége, nem tehet mást, ugyanis ez a természetéből következik.

"Érdemes megszabadulni a hiedelmeinktől és a korábban beépült gátlásainktól,
amelyek megakadályoznak bennünket abban, hogy sikeresek legyünk!"
(Chris Widener: "A kőbezárt angyal" című könyve)

Olvasd tovább itt: Ízelítő a milliomossá válás titkaiból

 

Meglepő tények a szegényekről és gazdagokról egy gazdag
ügyfeleket kutató svájci bank elemzéséből

2013.dec.31

Magyarországon egy átlagos felnőtt személyes vagyona körülbelül hatmillió forintra rúgott az idén – derül ki a Credit Suisse éves jelentéséből, a Global Wealth Reportból. Ennek kevesebb, mint fele lehet ingatlan, vagyis a svájci bank szerint átlagosan 2-3 millió forint parkolhat egy-egy ember bankszámláján vagy befektetési számláján.

Ez egyébként jelentősen több, mint tavaly ilyenkor, amikor 12 százalékkal kevesebb vagyonnal rendelkezett a magyar lakosság, amely – ezek szerint – egészen jól elkezdett magára találni a válság óta. Hasonlóan a lengyel, azerbajdzsáni vagy amerikai polgárokhoz, amelyeknek a vagyona hasonló arányban nőtt tavaly ilyenkorhoz képest.

További információk az alábbi címeken.

Link:  Global Wealth Report

Angol nyelvű


Forrás: http://fn.hir24.hu

............................................................................................................................................................

HANG DALA SZTÁRISKOLA ★★★

Ha elegen jelentkeztek, a Sepsiszentgyörgyi Babes-Bolyai Tudományegyetem Kampuszában elindítja lehetetlen küldetésnek tűnő, de nagyon is lehetséges énekoktatási programjait a Hang Dala Sztáriskola

Piackutatás, röktönzött kereslet felmérés

Ha életed során gyakran hallottad  már, hogy botfülű vagy, hogy hamisan énekelsz, és olyan a hangod, mint egy repedt fazék, hogy hátralévő életedben soha sem fogsz tudni énekelni – akkor nagyon  jó híreink vannak a számodra: többé már nincsenek korlátok, tilalomfák, gúnyolódások !

Sztáriskola alapítók:  Fekete-Kiss Sándor  és  Főcze Gyula

.                                      .

A székelyföldi Hang Dala Sztáriskola az anyaországi HangDala Énektanfolyamok alapítója Fekete-Kiss Sándor, okleveles zenetanár, zeneszerző, és az általa kidolgozott, rendkívül hatékony énekoktatási  módszerek segítségével Te is megtanulhatsz énekelni, akár csengőhangú ismert sztár is válhat belőled. Ez akkor is lehetséges, ha első hallásra hihetetlen számodra, ha borzalmasnak itéled meg a hangodat, ha most egyetlen hangot sem tudsz normálisan eltalálni, és akkor is, ha műanyagból, fából vagy rozsdás fémből van a hangod.

Ha Te is akarod, a hangvarázsló Hang Dala Sztáriskola biztosítani tudja, hogy :
Megnyíljon a hangod és a lelked;
Megnyíljon a magasságod, a mélységed;
Nőjön a hangod ereje, kifejező ereje;
Egyszer csak meghalld, milyen szép a hangod;
Vagy, azt, hogy kozmikus “orgazmus” járja át a tested – amitől  hihetetlenül boldog leszel, merészen mersz énekelni, és  ezt az örömet mindenkivel szeretnéd azonnal megosztani.

Amennyiben ezért a csodáért cserébe hajlandó lennél a létszámfüggő rövídtávú képzésen résztvenni,  akkor ne habozz, írj egy levelet, “SZTÁRISKOLA – HANGKÉPZÉS”  jelszóval, a foczedoki.phd@gmail.com vagy az europrogress@yahoo.com e.mail címre. Megjegyezheted azt is zárójelben, hogy  mennyi pénzt lennél hajlandó befizetni azért, hogy a “hangvarázsló” sztároktató megtanítson  énekelni.   Válaszlevelünkben  részletes tájékoztatást adunk minden kedves érdeklődőnek a kezdéssel, időtartammal, a tartalommal és a képzési programok árával kapcsolatban. Az előzetes feliratkozás semminemű anyagi kötelezettséggel nem jár. Csak a kereslet, a potenciális ügyfélkör felmérést hívatott elősegíteni.

Fontos megjegyzés: Nincsen korhatár, ezzel a módszerrel 70 évesen is meg lehet tanulni énekelni.

 

Iratkozni lehet személyesen is, minden kedden 13-18 óráig, az Egyetemi Kampusz 025-ös kabinettjében (földszint) vagy a 0752 648537-es telefonon, minden nap 8 - 20 óráig.

Jelentkezz, és rövidesen meggyőződhetsz,  hogy a tegnapi repedt fazék, holnaptól egy aranycsengő !

...........................................................................................................................................................


LEGYÉL TE IS MILLIOMOS !  LEGYÉL TE IS TŐZSDECÁPA !


Dr. Főcze Gyula, okl. közgazdász, a Babes-Bolyai Tudományegyetem társult  adjunktusa - vezetéstudományi, gazdasági,  és befektetési tréner, a magyarországi  http://www.elemzeskozpont.hu hivatalos partnere, Sepsiszentgyörgyön  beindította a

SZÉKELYFÖLDI TŐZSDECÁPÁK ISKOLÁJÁT

A fölösleges elméletet nélkülöző gyakorlati oktatás, MT4-es kereskedési platformok segÍtségével, valós piaci adatokkal, Demó számlákon, virtuális tőkével történik. Így  a tanulási időszakban senkinek semmilyen vesztesége nem keletkezik.

Lépj be Te is abba a rendszerbe, mely megközelítőleg 4 trillió USD értékű napi forgalommal, milliók életét változtatta meg a világon. Ha érdekel a titokzatos Tőzsde, és a Devizakereskedés (Forex), mint rendkívül izgalmas, nem kockázatmentes, de megfelelő szakmai tudással hatékonyan kezelhető pénzteremtő lehetőség, ne habozz, jelentkezz időpont egyeztetésre a  0752 648537-es telefonszámon  vagy   az europrogress@yahoo.com e.mail címen.


Ne feledd a tőzsdei kereskedés nem szerencsejáték ! Egy nagyon komoly pénzügyi szakma, melynek gyakorlása, akár az orvosnak, az ügyvédnek, a mérnöknek a hivatása - alapos felkészülést igényel. Tarts velünk és Te is lehetsz befektető, tőkepiaci részvény kereskedő, forexbróker vagy akár multimilliomos tőzsdecápa, ha megtanulod  a "skalpolást", a profi daytraderek (naponbelüli) vagy swingtraderek(hosszútávú) kereskedési trükkjeit, majd egy nyugati ECN brókernél valódi pénzzel élő számlát nyitasz, és jól alkalmazod élesben is a kockázatkezelés demó számlákon begyakorolt technikáit.

Oktatási Program: Munkanapokon 10 - 17

Szolgáltatások ára:
Időpont egyeztetés, regisztráció:  ingyenes.
Bevezető, személyes konzultáció: 6 óra, 10–16:100 lej.
Alapozó szeminárium, kereskedési gyakorlatok: 3 nap, 10 – 17: 300 lej.
Soknak tűnik ? Ha elsajátítod a kereskedés szabályait, ezt a pénzt percek alatt visszaszerzed.

Munkanélkülieknek, diákoknak 50%-os kedvezmény !
(2012.04.27)

............................................................................................................................................................

 

KIEMELT SZÉKELYFÖLDI INFORMÁCIÓ

Kattints e linkre és látogasd meg Attila király utódainak gyönyörű örökségét, a Székelyföldet - Virtuális Székelyföld


KÖNYVEK MILLIOMOS JELÖLTEK SZÁMÁRA

Pongor üzleti könyvek és - Klikkelj rá !

a Bagolyvár Kiadó sikerkönyvei: 

Kapható könyvek listája, letölthető excel táblázatban - Klikk a szövegre !

Vállalkozások gazdaságtana -  Klikk a szövegre !

 

Más infó:

A pénzteremtés legnagyobb titka -  Klikk a szövegre !

 

WORLDOMETERS - FOLYAMATOS FRISS ADATOK

HA ÉRDEKELNEK FÖLDÜNK LEGFONTOSABB, GLOBÁLIS INFORMÁCIÓI, A VILÁG NÉPESSÉGE, KORMÁNYZAT ÉS GAZDASÁG, TÁRSADALOM ÉS MÉDIA, KÖRNYEZET, ÉLELEM, VÍZ, ENERGIA ÉS AZ EMBERISÉG EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTA KATTINTS IDE ! Feltöltve: 2013.06.05 - Klikk a szövegre !

 

Ha hiteles szakdolgozatot, gazdasági elemzést, magiszteri vagy doktori disszertációt akarsz készíteni, akkor jó helyen jársz. Az alábbi link alatt nagyon sok hasznos információt találsz.

IDE KATTINTS !  EUROSTAT ADATOK - TÁBLÁZATOK MAGYAR NYELVEN


Az Eurostat kész táblákkal is segíti ingyenes adatbázisának felhasználóit. Ezeket a táblákat az Eurostat támogatásával most magyar nyelven is rendelkezésre bocsátjuk. A táblák listája folyamatosan bővül. A táblázatokhoz rövid magyarázatok is tartoznak, amelyek segítik a mutatók hátterének, számítási módjának megértését.

ROMÁNIÁBAN EGYRE TÖBB A MUNKANÉLKÜLI

A romániai hivatalos makroadatok közlése alapján folyóév októberében aggasztóan magas szintre emelkedett a munkanélküliségi ráta – tájékoztat a  www.capital.ro . Az utóbbi két esztendő legnagyobb növekedését könyvelhetjük el, ugyanis a szeptemberben jegyzett 4,73%  -ról, októberben, ez a fontos mutató, elérte az 5,40% -ot. Figyelni kell tehát ezen kúlcsfontosságu adatra, hiszen az előző két hónap alatt, jóval a 2012-ben erre az időszakra regisztrált érték fölé emelkedett.

Vészjelzés értékű az adat annális inkább, mivel azon munkanélküliek aránya, akik nem részesülnek állami támogatásban (munkanélküli segély, indemnizáció) ismét megközelíti a 65%-ot.

Mehedinti és Teleorman megyékben sokkal aggasztóbb a helyzet, a munkanélküliség rátája meghaladta már a 10%-ot is. Galati és Dolj megyékben pedig túllépett a 9%-on. Ezen értékküszöbhöz nagyon közel áll Buzau és Vaslui megye munkanélküliségi mutatója, mely mindkét megye esetében 8,74%-ot ért el. Ellentétes oldalon helyezkedik el Ilfov megye, ahol a mutató alig 1,77%-ot regisztrált, ami az elért eredmények szerteágazó terítését jelzi és a helyi munkaerő alacsony szintű mobilitására utal.

Augusztusban és szeptemberben az Európai Unióban elért gazdasági fellendülés előrevetítette azokat az optimista jeleket, melyek szerint a munkaerő foglalkoztatás relativ javulása kellett volna bekövetkezzen, hisz a munkanélküliségi ráta premierként először volt kissebb az előző év azonos hónapjaiban mért értékeknél. Sajnos, a helyzet októberben hirtelen negativ irányba változott, és ami sokkal nagyobb aggodalomra ad okot, az az, hogy a jövőre vonatkozó kilátások sem túl biztatóak. (fgy)


Mennyit keres egy magyar cégvezető egy nyugatihoz képest?
Szerző:
hvg. 2013. szeptember 20., péntek

Az amerikai és a nyugat-európai topmenedzseri fizetések már kiegyenlítődtek, ám a tengerentúliaknak még mindig jókora előnyt nyújt a részvényjuttatás – állapítja meg a Pedersen & Partners nemzetközi fejvadász cég felmérése.

 

 

A 17 ország 330 vállalatának 1700 vezető beosztású munkatársára kiterjedő statisztika alapján a piramis csúcsán elhelyezkedő, legalább százezer embert foglalkoztató cégek vezére évente átlagosan bruttó 1,35 millió eurót keres, ez szinte felesben oszlik meg a bér (660 ezer) és a prémium (690 ezer) között.

Az átlagon belül a németországi első emberek (1,44 millió euró) még valamivel többet is keresnek, mint az amerikaiak (1,32 millió), ám míg az utóbbiak átlagosan 393 ezer eurónak megfelelő részvényopcióval lesznek gazdagabbak, a német kollégáik csak 95 ezerrel.

A száz legnagyobb nyugat-európai és amerikai vállalat vezetője hétszer annyit keres, mint egy közepes méretű cégnél dolgozó társa, és negyvenszer többet, mint egy átlagos beosztott adminisztratív dolgozója.

A 20–50 ezer alkalmazottal működő cégek első embereinek az USA-ban, Japánban és Nyugat-Európában évi 760–814 ezer euró között mozog a jövedelme, ami évi átlagban 4-5 százalékkal emelkedik.

A feljövő országokban viszont 7-10 százalékkal nő a vezetői javadalmazás, ami azonban még mindig elmarad a fejlett régiókétól. Dél-Afrikában egy cégvezér jövedelme ebben a kategóriában a 400 ezer eurót súrolja, Kínában 259 ezer – ám Sanghajban, Kantonban és a különleges státust élvező Hongkongban nyugati szintű –, Indiában pedig 117 ezer euró. A 200–300 fős vállalkozások vezetői Európában Svájcban számíthatnak a legmagasabb, csaknem 240 ezer eurós fizetésre.

A sereghajtó 58,7 ezerrel Belarusz, Magyarország pedig a térségében 120,5 ezer euróval Lengyelország (136 ezer) és Csehország (128,8 ezer) mögé szorul.

Egyre több a dollármilliomos

A milliomosok számának gyarapodását és a vagyonkoncentráció fokozódó ütemét mutatta ki a Boston Consulting Group (BCG) piackutató vállalat 2012-es globális tanulmánya.

A világ lakosságának leggazdagabb egy százaléka birtokolja az összesített magánvagyon 39 százalékát és ez az arány az elkövetkező években emelkedni fog, tavaly a dollármilliomosok száma 10 százalékkal 13,8 millióra emelkedett a világon - idézi a BCG tanulmányát a Business Insider üzleti hírportál

Az összesített magánvagyon tavaly 7,8 százalékkal 135 ezer milliárd dollárra emelkedett, a lakosság leggazdagabb egy százaléka ebből 52,8 ezer milliárd dollárt birtokolt.

A legalább 5 millió dolláros vagyonnal rendelkező személyek a világ összesített magánvagyonának egy negyedét, a 100 millió dollár feletti vagyonnal rendelkezők 9,2 százalékát birtokolják.


A BCG szerint a vagyonkoncentráció növekedni fog az elkövetkező években, mivel a tehetősebb rétegek vagyona gyorsabb ütemben emelkedik majd a világ vagyongyarapodásának üteménél, ami az elkövetkező öt évben átlagosan évi 4,8 százalék lesz.

Az ötmillió dollár feletti vagyonnal rendelkezők az elkövetkező öt évben évi 8 százalékos, a 100 millió dollár vagyonnal rendelkezők pedig 9,2 százalékos gyarapodásra számíthatnak.

Szerző: MTI


KEZDŐ BEFEKTETŐK, LEENDŐ MILLIOMOSOK, POTENCIÁLIS TŐZSDECÁPÁK SZÁMÁRA FONTOS !

Fekete Gábor, sikeres anyaországi  befektető és tőzsde oktató blogján a következő megfontolandó gondolatokat olvastam:

Felgyorsult világunkban szinte tényleg percre pontosan igaz a régi hollywoodi mondás miszerint : mindenki lehet sztár 15 percig.

Sajnos a rövid csillogás után jön a gyors felejtés, az újabb csillagok, megasztárok, és a legnagyobb rém a kiöregedés. Hisz az amivel pénzt keresnek az saját maguk, aminek ragyogó árfolyama rohamosan esik az idő múlásával. Egy tőzsdei kereskedővel ennek pont az ellenkezője történik! Az idő múlásával egyre jobb lesz a „szerepeiben” és egyre nagyobb „gázsiért” játszhat a tőkepiacokon!


Warren Buffet, a befektetők nagy öregje, legyen a székelyföldi tőzsdecápák példaképe.

Mint például a világ harmadik leggazdagabb embere (fotó) a befektetők nagy öregje: Warren Buffet az „omahai bölcs”. 2008-ban még ő volt a világ leggazdagabb embere. Számos legenda és rekord fűződik a nevéhez. A legnagyobb jótékonysági adományozástól a józan puritán életig, vagy a merész és zseniális Coca - Cola részvény vásárlása.

A mi szempontunkból mégsem csak ezért követendő példakép az idén 80 ! éves mester! Hanem szinte gyerekkorától megőrzött és a tűzön-vízen át betartott kereskedési stratégiája miatt.

Pedig a XX. század bőven tartogatott számára is nem egyszer kilátástalanságot, de ő végig hitt az általa kidolgozott tranzakciós rendszerében, és az idő igazolta is a kitartását.

Most mi is, itt Székelyföldön elgondolkodhatunk azon, vajon mi képesek lettünk volna-e az ő helyében ennyi időn keresztül kitartani a céljainkat egy pillanatig sem vesztve szem elől?

Valószínű kevesen, de ha neki sikerült, számunkra sem lehetetlen. Persze nem várja el, tőlünk senki, hogy azonnal átugorjuk a  saját árnyékunkat, és kivitelezhetetlen kalandokba keveredjünk, de ha nagyon sok befektető számára lehetséges volt a mesés vagyonok tőzsdén történő megszerzése, vajon nekünk, nektek fiatal, kezdő befektetőknek miért ne sikerülhetne?  Gondoljátok meg a következő felhívást  és a lehető legrövidebb időn belül hozzátok meg az életeteket megváltoztató döntéseteket:

Csatlakozzatok hozzánk, személyre szabott felkészítők, csoportos tanfolyamok, konzultációk igénybe vételével ismerkedjetek meg a tőzsdei befektetések, a devizakereskedés vagy más néven a Forex titokzatos és kockázatos, de izgalmas világával. Legyetek Ti is szereplői annak a rendszernek, melynek 4 trillió USD értékű napi forgalma milliók életkörülményeit változtatta meg a világon, hisz a hatékony kockázatmenedzsment és kereskedési stratégiák elsajátításával valamint azok szakszerű alkalmazásával a tudásotokat nagyértékű készpénzre válthatjátok.

Vár a nagy tőzsdei színpad, ahol a hazai és nemzetközi tőzsdesztárok között kipróbálhatjátok magatokat a segítségünkkel, és meggyőződésünk, hogy a szakmai ismeretek elsajátítása után olyan jóléti csúcsok meghódítására lesztek képesek, melyekről ezidáig álmodni sem mertetek.

2011.12.18

dr. Főcze Gyula

 

A hetven/harmincas pénzügyi szabály

A legtöbb alkalmazásban gürcölő polgár számára vonzó az az állapot, hogy van egy aránylag biztos állása, évenként kiveheti a pihenőszabadságát, és ha szerencséje van, 35-40 esztendő után kap egy jelentéktelen nyugdíjat, mely tulajdonképpen arra sem elegendő, hogy megvásárolhassa a koporsóját. Vonzó, mert gyakran megesik velük, hogy sikereket érnek el a vállalati ranglétrán való előrejutásban, vagy olykor fizetésemelést, prémiumokat, báránypénzt, szeretetcsomagot stb. kapnak a munkaadótól. Ilyenkor észre kellene venniük, hogy bizony csapdába kerültek. Az átmeneti gazdasági időszakot kipróbált nyugati szakértők azt állítják, ez azért van így, mert a munkáltatók zöme - legyenek azok magántőkével működő cégtulajdonosok vagy állami intézmények vezetői - tisztában van azzal, hogy minden ember lelke rendelkezik egy könnyen megvásárolható résszel. Az is igaz, hogy minden emberi léleknek van egy megvásárolhatatlan, erős, elszántsággal telített része is. A kérdés csupán az, adott esetben lelkünknek melyik része kerekedik felül.
A Gazdag papa, szegény papa címû amerikai sikerkönyv szerzői meggyőződéssel jelentik ki, hogy a földkerekség minden emberének ára van. Mégpedig két emberi tulajdonság, a mohóság és a félelem miatt. A pénztelenségtől való félelem sarkall mindannyiunkat fáradságos kulizásra, aztán ha végre kezünkben a jól kiérdemelt munkadíj, a mohóság felébreszti bennünk a vágyat a pénzünkkel megvásárolható csodálatos javak, termékek iránt.
El is jutottunk az általános sikerképletünk megfogalmazásához, ami valahogy így fest: naponta felkelünk, elmegyünk dolgozni, kifizetjük létfenntartásunk számláit, aztán újra felkelünk, megint dolgozni rohanunk, újra kifizetjük a számláinkat, és így tovább rutinszerûen életünk végéig, anélkül, hogy életkörülményeink javulnának vagy a pénzünk gyarapodna. Az említett könyv szerzői ezzel kapcsolatban azt írják: ,,az emberek önmagukhoz sem őszinték. Ahelyett, hogy szembenéznének a félelmükkel és gondolkodnának, csak reagálnak. Érzelmileg reagálnak, és nem használják a fejüket? Emberek milliói e félelem miatt forgolódnak éjszakánként, álmatlanul gyötrődve az ágyukban. Ezért aztán másnap, amikor felkelnek, megint csak elmennek dolgozni, és megint csak feltámad bennük a remény, hogy a fizetésnapon elmúlik a lelküket marcangoló félsz. A pénz irányítja az életüket, az érzelmeiket és ennélfogva a lelküket is.?
Pedig lehetne ez másképpen is, legalábbis azt állítják Amerika tapasztalt szakértői. Szerintük a megszerzett pénzzel való sáfárkodásnak a 70/30-as pénzügyi szabály szerint kellene történnie. Eszerint ugyanis bármilyen összeg birtokába jutunk, két részre kell felosztanunk: fogyasztásra (élelemre, ruházatra, közköltségre, szórakozásra stb.) mindössze a megszerzett pénzösszeg 70 százalékát fordítsuk, a fennmaradó 30 százalékot pedig újabb három részre osztjuk: 10 százalékot megtakarítás formájában félreteszünk, 10 százalékot befektetünk (kötvényeket, részvényeket, kincstárjegyeket stb. vásárolunk, vagyis forgatjuk a pénzt, hogy kamatozzon, további pénzt fialjon), végül a fennmaradó 10 százalékot jótékonyságra fordítjuk (egyházak, egyesületek, alapítványok, iskolák, valamint a rászorulók különböző kategóriái várják az adományozók nagylelkûségének megnyilvánulását).

2011 dec. 14

dr. Főcze Gyula, okl. közgazdász, a
BBTE társult adjunktusa

 

 


 
OKTATÓ ANYAGOK
2014.01.30.1. Hogyan kereskedjünk deviza és részvénypiacokon

2. Hétköznapi traderek technikái: Forex skalp

3. Hétköznapi traderek technikái: Swingtrade Kereskedés

4. Hétköznapi traderek kereskedési technikái: Forex Daytrade

Fontos
A Tőkepiaci Kalendáriumban követhető adatok és devizapiaci hírek mozgatják naponta az árakat. Hírbejelentés előtt egy-két órával ne nyiss se Long (vételi) se Short (eladási) poziciót !

Tőkepiaci Kalendárium.php


EURÓPÁBAN SEM RÓZSÁS A HELYZET
2014.07.23.

Az európai helyzet az unió statisztikai hivatalának adatai szerint a következő: az eurózónában az előző negyedévhez képest 92,7 százalékról 93,9 százalékra, a 28 tagállamban pedig 87,2 százalékról 88 százalékra emelkedett a hazai össztermékhez (GDP) viszonyított államadósság. Görögország vezet 174,1 százalékkal, Olaszország következik 135,6 százalékkal, majd Portugália 132,9 százalékkal. A legkevésbé Észtország adósodott el GDP-je 10 százalékával, utána Bulgária következik 20,3 százalékkal, és Luxemburg 22,8 százalékkal. A magyar államháztartás GDP-arányos adóssága március végén 84,3 százalék volt. A 2013-as év utolsó negyedévével összevetve az Európai Unió 19 tagállamában nőtt, 6-ban csökkent, Észtországban pedig nem változott az államadósság aránya idén az első negyedévben. A legnagyobb, 7 százalékpontos növekedést Szlovéniában regisztrálták, az ellenkező véglet Lengyelország, ahol 7,6 százalékpontos csökkenést mutattak ki.

Forrás: www.3szek.ro

Hét százalék a munkanélküliség Romániába
2014.01.01.


A harmadik negyedévben hét százalékra csökkent a román munkanélküliségi ráta az előző negyedévi 7,5 százalékról.

Éves viszonylatban valamelyest nőtt az állástalanok aránya, tekintettel arra, hogy a tavalyi harmadik negyedévben 6,8 százalékos volt a ráta.
Románia 10,1 milliós aktív népességéből a munkanélküliek száma eléri a 712 ezer főt. A férfiak körében magasabb az állástalanok aránya, 7,4 százalékos a ráta, míg a nők körében 6,5 százalékos a munkanélküliség.
A 20 év és 64 év közötti életkorúak foglalkoztatottsági rátája 65,1 százalék volt, ami 4,9 százalékponttal marad el a Románia által vállalt 70 százalékos célértéktől.
A munkanélküliség a 15-24 éves fiatal korosztályt sújtja: ebben a körben 23,2 százalékos a munkanélküliség Romániában.

Forrás: http://gazdasagiradio.hu/cikk/99865/


Keresés a honlapon